Що приготувати на обід з картоплі: смачні рецепти -

12:58, 7 липня

Що приготувати з картоплі: прості рецепти страв з картоплі

Смачні рецепти з картоплі

Не знаєте, що приготувати з картоплі на обід чи вечерю? Смачно 24 підготував для вас корисну підбірку рецептів з картоплі, які будуть до смаку кожному. Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Пюре з картоплі з молоком

(4 порції)

картопляне пюре

Як приготувати картопляне пюре вдома

Інгредієнти:
 – 6-8 картоплин;
 – 100 мл молока;
 – 1 ст. л вершкового масла;
 – сіль, перець за смаком;
 – мускатний горіх за смаком.

Ретельно почистіть картоплю від шкірки, помийте холодною водою. Розріжте картоплю на дві половини та покладіть в каструлю з підсоленою водою.

Варіть картоплю до готовності 20-25 хвилин на маленькому вогні. Злийте воду з картоплі, додайте вершкового масла та злегка теплого молока.

Ретельно розімніть картоплю товкачкою або ручним блендером, додайте спецій за смаком та ще раз розімніть пюре. Смачного!

Печена картопля з салом

(4 порції)

запечена картопля

Як приготувати картоплю з салом вдома

Інгредієнти:
 – 6-8 картоплин;
 – 100 г сала;
 – 10-12 зубчиків часнику;
 – оливкова олія за смаком;
 – розмарин за смаком;
 – 1 дрібка солі.

Ретельно почистіть картоплю від шкірки, помийте водою та просушіть паперовим рушником.

Розріжте картоплю на дві половини. Кожну з половинок розріжте ще на три шматочки: від середини і по діагоналі. 

Сала наріжте тонкими пластинками. Почистіть часник від лушпиння, ми будемо використовувати в страві цілі зубчики.

У скляну форму для випікання або деко викладіть картоплю, полийте оливковою олією, посоліть за смаком. Перемішайте руками картоплю в деко.

Викладіть в деко зубчики часнику, сало та посипте розмарином.

Розігрійте духовку до 200 градусів, накрийте деко скляною кришкою або фольгою та випікайте картоплю 45-50 хвилин.

Зніміть кришку або фольгу, включіть режим “Духовка+конвекція” та випікайте картоплю ще 30 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!

Рецепт молодої картоплі з кропом

(2 порції)

картопля з кропом і сметаною

Як приготувати молоду картоплю

Інгредієнти:
 – 400 г молодої картоплі;
 – 200 мл сметани;
 – 1 пучок свіжого кропу;
 – 1 ст. л вершкового масла.

Ретельно помийте молоду картоплю водою, за бажанням можете потерти її щіточкою. Шкірка в картоплі дуже тоненька, тому зрізати її не потрібно.

Відваріть цілу картоплю в підсоленій воді до готовності. Злийте воду та додайте масла. 

Ретельно помийте кріп, дрібно наріжте ножем та додайте до картоплі. Влийте до картоплі сметану та ретельно перемішайте ложкою. Смачного!

Новини кулінарії

Останні рецепти