Як приготувати хичіни: рецепт балканських млинців з сиром -

40 хв

6 порцій

181 ккал

0 / 5
Хичіни з сиром – рецепт балканських млинців з сиром вдома

Рецепт хичінів вдома/Смачно24

 Хичіни можна готувати з різними начинками: з сиром, з м'ясом, солодкими джемами та шоколадними пастами.

Готові хичіни зазвичай складають гіркою та перемащують вершковим маслом. Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для страви
  • Зелень (улюблена)

    20 г

  • Кефір

    250 мл

  • Борошно пшеничне

    400 г

  • Вершкове масло

    100 г

  • Сода

    1 ч. л.

  • Сіль

    1/2 ч. л.

  • Твердий сир

    200 г

  • Часник

    2 зубчики

Рецепт приготування

1

Змішайте кефір та соду в глибокій мисці та залишіть відпочити на 5 хвилин. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте до борошна сіль та вилийте кефір. Замішайте тісто та сформуйте з нього ковбаску. Розділіть тісто на 6 рівних частин.

2

Кожну частину тіста обваляйте в борошні та ретельно розкачайте скалкою в млинець. Загорніть заготовки з тіста у харчову плівку або покладіть у мішечок та дайте йому відпочити.

3

Натріть твердий сир на грубій тертці, додайте до нього нарізану зелень та вичавлений часник – перемішайте начинку.

4

Розкачайте млинець з тіста в коло, викладіть начинку та зберіть краї тіста по центру й зліпіть. Знову розкачайте млинець, але робіть це дуже обережно, щоб не порвати тісто та щоб не повилазила начинка.

5

Товщина млинця з начинкою повинна бути близько 4 мм, а в діаметрі – 20 см.

6

Обсмажте сформовані млинці на сухій сковорідці до золотистого кольору та подавайте до столу гарячими!

Новини кулінарії