Просте печиво з маком: рецепт -

30 хв

10 порцій

160 ккал

0 / 5
Печиво з маком – простий рецепт – коржики з маком на Спаса

Як приготувати коржики на Спаса з маком/Смачно24

Смачно 24 підготував для вас простий рецепт макових коржиків, які смакуватимуть кожному!

Інгредієнти

для печива
  • Кефір

    1,5 склянки

  • Борошно пшеничне

    5 склянки

  • Цукор

    1,5 ст. л.

  • Сода

    1 ч. л.

  • Сіль

    1 дрібка

  • Яйце

    1 шт.

для маку
  • Гаряча вода

    2 л

  • Мак

    1,5 склянки

  • Цукор

    100 г

Рецепт приготування

1

Ретельно промийте мак окропом, дайте йому постояти та зцідіть воду. Розітріть мак макогоном з цукром та залийте кип’яченою водою.

2

Борошно з сіллю, цукром, содою з’єднайте з яйцями, влийте кефір та замісіть тісто.

3

Розкачайте тісто товщиною 1 см та викладіть на деко застелене пергаментом для випікання.

4

Зробіть надрізи на тісті ножем формуючи широку клітинку. За допомогою виделки зробіть на тісті дірочки та випікайте 10-15 хвилин при 180 градусах.

5

Готові коржики поламайте на шматочки, полийте маковою поливою та подавайте до столу. Смачного!

Новини кулінарії