Рецепт домашнього пляцку з маком і медом -

1 год

10 порцій

305 ккал

0 / 5
Пляцок на Спаса 2020 – рецепт домашніх пляцків з маком і медом

Як приготувати пляцок з маком і медом/Смачно24

Домашній пляцок з маком та медом, присипаний волоськими горішками смакуватиме кожному!

Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для випічки
  • Ванільний цукор

    1 шт.

  • Волоські горіхи

    100 г

  • Мак

    1/2 склянки

  • Молоко

    1/2 склянки

  • Борошно пшеничне

    2 склянки

  • Мед

    2 ст. л.

  • Розпушувач

    6 г

  • Цукор

    1 склянка

  • Вершкове масло

    100 г

  • Сіль

    1/2 ч. л.

  • Яйце

    3 шт.

Рецепт приготування

1

Ретельно розітріть яйця з цукром, маса повинна побіліти, а цукор розчинитися.

2

Додайте до яєчної маси сіль та ванільний цукор. Поступово доливайте до маси молоко кімнатної температури та розтоплене вершкове масло.

3

В іншій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач та сухий мак.

4

Невеликими порціями вмішуйте борошно до яєчної маси та вимішуйте тісто для пляцка.

5

Деко для випікання змастіть маслом та присипте борошном. Вилийте тісто на деко, розрівняйте лопаткою та випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

6

Готовий випечений пляцок полийте медом, випічку наріжте ромбиками та посипте волоським горіхом. Смачного!

Новини кулінарії