Рецепт паски, яка вдається завжди -

3 год

6 порцій

160 ккал

0 / 5
Рецепт паски на Великдень, яка вдається завжди: простий рецепт

Рецепт перевіреної паски на Великдень/Смачно24

Смачно 24 підготувало для вас рецепт паски на Великдень, яка виходить завжди пухкою та смачною. Пам’ятайте, що найважливіше при випіканні й замішуванні паски на Великдень – це настрій та молитва! Гайда готувати паску на Великдень разом!

Інгредієнти

для випічки
  • Свіжі дріжджі

    75 г

  • Ванільний цукор

    1 ст. л.

  • Родзинки

    150 г

  • Маргарин

    100 г

  • Молоко

    500 мл

  • Борошно пшеничне

    1 кг

  • Цукор

    2 склянки

  • Вершкове масло

    150 г

  • Цедра апельсина

    1 шт.

  • Цедра лимону

    1 шт.

  • Яйце

    5 шт.

Рецепт приготування

1

Розчиніть у глибокій мисці дріжджі у теплому молоці. Важливо, щоб молоко було саме тепле, а не гаряче. Додайте склянку цукру та 2-3 ложки борошна. Ретельно перемішайте масу, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце.

2

Розділіть білки та жовтки. Курячі жовтки розітріть з рештою цукру і ванільним цукром.

3

Додайте до опари м’яке масло і маргарин, розтерті жовтки з цукром та решту борошна. Замісіть еластичне тісто, якщо потрібно – підсипайте ще борошна.

4

Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште тісто в теплому місці підходити.

5

Ретельно промийте родзинки теплою водою, просушіть паперовим рушником. Зніміть цедру з цитрусових. 

6

Холодні білки збийте міксером до густої піни. Додайте в тісто родзинки, цедру цитрусових та білки – ретельно вимішайте тісто. Знову накрийте тісто харчовою плівкою та залиште ще на годину в теплому місці.

7

За потребою змастіть форми для випікання пасок маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 та дайте йому ще раз підрости в теплі.

8

Якщо ви не будете покривати паски глазур'ю – змастіть верх тіста в формі жовтком.

9

Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасхальні паски 40-45 хвилин. Готовність паски перевірте за допомогою дерев'яної шпажки, якщо вона суха – паска готова. Смачного!

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти