Ексклюзивний рецепт паски від кондитера Ніни Леус -

3 год

3 порції

160 ккал

0 / 5
Ексклюзивний рецепт паски кондитера Ніни Леус: покроковий рецепт

Рецепт паски на Великдень від Ніни Леус/Смачно24

Смачно 24 підготував для вас неймовірно смачний рецепт від львівського кондитера – Ніни Леус.

Ніна Леус провела вже більше ніж 50 майстер-класів і навчила тонкому кондитерському мистецтву близько 600 учнів. Свої майстер-класи із виготовлення тортів, макарунів та інших солодощів талановита майстриня проводить у Львові, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях та Києві.

Читайте також: Рецепт паски від Єлизавети Глінської

Нещодавно Ніна Леус відкрила власну кондитерську студію Cakeschool у Львові.

Гайда готувати смачну та пухку пасочку на Великдень разом зі Смачно 24 та Ніною Леус!

Інгредієнти

для паски
  • Свіжі дріжджі

    25 г

  • Ваніль

    за смаком

  • Родзинки

    150 г

  • Олія соняшникова

    за смаком

  • Молоко

    250 мл

  • Борошно пшеничне

    600-700 г

  • Цукор

    175-200 г

  • Вершкове масло

    85 г

  • Сметана

    20 г

  • Сіль

    за смаком

  • Цедра апельсина

    1 шт.

  • Яйце

    2 шт.

для глазурі
  • Цукрова пудра

    200 г

  • Яєчний білок

    1 шт.

Рецепт приготування

1

Гріємо молоко із вершковим маслом (60 г) до повного розчинення (гріємо в мікрохвильовій печі, або в сотейнику на газу, головне розчинити масло і щоб молоко було тепле).

2

Вводимо у молоко цукор – розмішуємо. Коли молоко охололо, не гаряче, вводимо дріжджі та знову розмішуємо.

3

Після розчинення дріжджів вводимо у суміш яйця, ваніль, розтоплене вершкове масло (25 г), сметану, сіль і ретельно розмішуємо.

4

Невеликими порціями вводимо борошно, кожного разу добре усе вимішуємо, вкінці коли ввели борошно, беремо олію (оливкова, соняшникова) приблизно 1 ст. л, наливаємо її на руку і вимішуємо тісто.

5

Вкінці додаємо родзинки та цедру апельсину (ви можете давати усе, що любите: родзинки, курагу, цукати, ваніль, шоколадні термостійкі дропси, журавлину).

6

Ретельно усе вимішуємо (тісто трішки липне до рук, але не сильно, тут головне не забити тісто борошном).

7

Накриваємо наше тісто рушником і ставимо у тепле місце. Чекаємо щоб тісто виросло, це може зайняти від 60 до 90 хв. Коли тісто підійшло, його потрібно опустити – знову накриваємо рушником і ставимо в тепле місце для підйому.

8

Як тісто підійшло, опускаємо його і розкладаємо по формах. Форму заповнюємо на половину. Наше тісто в формах знову повинно піднятись, накриваємо рушником і кладемо в тепле місце
(в сумі у нас 3 підіймання тіста).

9

Як тісто виросло, ставимо в духовку, температура 180 градусів, коли минуло 20 хвилин, зменшуємо температуру до 160, випікаємо ще 20-25 хвилин.

10

Для приготування глазурі збиваємо білок до слабкої піни, вводимо невеликими порціями цукрову пудру. Чим густіша вам потрібна глазур, тим більше цукрової пудри додавайте та перемішуйте. Смачного!

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти