Секрети пісочного тіста від Євгена Клопотенка -

25 хв

1 порція

122 ккал

0 / 5

Як приготувати пісочне тісто/Смачно24

Простий рецепт приготуваня пісочного тіста від Євгена Клопотенка допоможе вам швидко та легко зробити тісто вдома. З пісочного тіста ви можете приготувати основу для відкритого пирога Кіш Лорен або ж спекти будь-яку запіканку на свій смак. Гайда готувати разом зі Смачно 24.

Інгредієнти

для тіста
  • Вода

    2 ст. л.

  • Борошно пшеничне

    350 г

  • Цукрова пудра

    1 ст. л.

  • Вершкове масло

    150 г

  • Сіль

    1 дрібка

  • Яєчний жовток

    2 шт.

Рецепт приготування

1

Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте до борошна сіль та цукрову пудру – ретельно перемішайте. З’єднайте розм’якшене веркоше масло з борошном та розімніть руками до крихти.

2

Додайте до борошна яєчний жовток та замісіть тісто до однорідної маси.  Якщо тісто не формується в однорідну масу, додайте води або молока. 

3

З готового пластичного тіста сформуйте кулю, загорніть його в харчову плівку та залиште “відпочити” на 30 хв в холодильник. Тісто готове, все що вам потрібно – це розкатати тісто та викласти його на деко. Смачного!

Новини кулінарії