Швидкий рецепт полуничного варення без варіння ягід -

45 хв

2 порції

255 ккал

0 / 5
Рецепт полуничного варення без варіння ягід: швидкий десерт

Рецепт варення з полуниці/Смачно24

Зазвичай полуничне варення готують за традиційним рецептом: засипають ягоди цукром та проварюють до готовності. Однак таке варення можна приготувати без варіння ягід. Такий спосіб є трішки клопітким, проте ягоди збережуть в собі якнайбільше вітамінів.

У рецепті без варіння ягід, полуниця не кип'ятиться і не вариться, а просто витримується в гарячому сиропі, тобто ягоди не піддаються прямій тепловій обробці. Таким чином, полуниця зберігає свій натуральний смак, щільність і форму, але стає трохи блідішою, оскільки віддає свій колір і аромат сиропу. Для приготування варення потрібно тричі проварити сироп, а решту часу йде на очікування. Мінімум зусиль і варення готове!

Інгредієнти

  • Полуниця

    520 г

  • Цукор

    780 г

Рецепт приготування

1

Ягоди промийте кілька разів у воді, видаліть хвостики з полуниці і покладіть на чистий рушник для просушування. 

2

Полуницю поставте у глибоку миску, засипте половину місткості цукровим піском. Всі складові збийте блендером. Коли цукрові крупинки повністю розчиняться, додайте залишки цукрового піску і повторно збийте блендером до повного розчинення. 

3

Не обов'язково збивати до повного розчинення цукру, навіть якщо частина крупинок залишилася, згодом цукор розчиниться.

4

Заздалегідь простерилізуйте банки і кришки. До них перекладіть заготовлене варення. Щільно закрийте кришками і відправляйте в камеру холодильника.

Поради щодо приготування

Таке варення може зберігати свою свіжість протягом трьох місяців, але тільки за умови, що ягоди були ретельно промиті перед приготуванням десерту.

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти